Arapski mirisi zaludjeli su TikTok. Već neko vrijeme korisnice popularne društvene mreže dijele svoje oduševljenje jedinstvenim mirisima s upečatljivim aromama koje dodatno privlačnima čine često povoljne cijene.

Galerija Lattafa Yara, 33,90 eura Flavia Vanilla & Tobacco, 29,90 eura Al Haramain Belle, 29,90 eura +3 Afnan 9 AM, 27,90 eura

U bočicama araskih mirisa spojeni su povijesno naslijeđe i luksuz. Znalci kažu da su ovvi parfemi puno više od puke mješavine mirisnih sastojaka.

Neizostavna komponentna prilikom proizvodnje arapskih parfema je oud ili agar, a tu su i mošus, jantar i sandalovina.

Ono što arapske mirise čini posebnima je pak ravnoteža postignuta između tamnih, bogatih mirisa i svjetlih cvjetnih nota među kojima su posebno popularne arapska ruža i jasmin.

Ako su vam arapski parfemi privlačna opcija, u nastavku smo izdvojili nekoliko popularnih opcija kojima broj obožavateljica raste iz dana u dan.

Lattafa Yara

Ovaj cvjetno-orijentalni miris u gornjim notama ima orhideju, heliotop i mandarinu. U sredini su gurmanske note i tropsko voće dok bazu čine vanilija, sandalovina i mošus.

Dame koje nisu odoljele ovom mirisu kažu se radi o prekrasnom, nevjerojatnom i tako lijepom mirisu koji je razvikan s razlogom.

Lattafa Yara, 33,90 eura Lattafa Yara, 33,90 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Flavia Vanilla & Tobacco

Aromatično-drvenasti miris u gornjim notama ima duha, kakao, tonka grah i vanilija su u sredini dok bazu čini sušeno voće. Miris je na tržištu od prošle godine, a već ima vojsku obožavateljica koje kaću da je jako prirodan, lijep i zanimljiv miris koji se isplati dodati u kolekciju.

Flavia Vanilla & Tobacco, 29,90 eura Flavia Vanilla & Tobacco, 29,90 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Al Haramain Belle

U gornjim notama ovog mirisa su mandarina, cvijet crnog ribizla i grejp, sredinu čine dinja i marelica dok su u bazi sandalovina, mošus i slatke note. Voćno-cvjetno-gurmanski miris ima brojne obožavateljice koje kažu da se radi o pomalo netipičnoj, ali prekrasnoj mirisnoj kompoziciji koja je fantastičan odabir za tople proljetne i ljetne dane.

Al Haramain Belle, 29,90 eura Al Haramain Belle, 29,90 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Afnan 9AM

Mandarina, agrumi, kardamom i ružičasti papar su u glavi ovog parfema, srce čine ljekovita lavanda, cvijet naranče, ruža i zelena jabuka dok su u bazi drvo cedra, mahovina, pačuli i mošus. Dame koje vole ovaj miris kažu da je stvoren za topliji dio godine i nosiv svaki dan.

Afnan 9 AM, 27,90 eura Afnan 9 AM, 27,90 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Swiss Arabian Shaghaf Oud Ahmar

Ovaj cvjetno-voćni miris u gornjim notama ima breskvu, dinju, freziju, bergamot i iris, u sredini su jabuka, amber, ruža i mahune tonke dok bazu čine mošus, vanilija, jantar, sandalovina, cedar i oud. Dame koje ga vole kažu da se radi o vrlo svježem mirisu koji će biti ugodan svima oko vas, a kojeg posebno divim čine note irisa.

Swiss Arabian Shaghaf Oud Ahmar, 59 eura Swiss Arabian Shaghaf Oud Ahmar, 59 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Armaf Club de Nuit Women

U glavi ovog mirisa su naranča, breskva, limun i kardamom, u srcu su ruža, liči, iglica i jasmin, dok bazu mirisa čine vetiver, vanilija, pačuli i mošus. Dame koje ga korist kažu da je jedan od onih mirisa zbog kojih ćete stalno dobivati komplimente. Miris je kažu i jako ugodan i dugotrajan.

Saznajte i kako odabrati parfem koji će postati vaš zaštitni znak i koje su tajne žena koje uvijek mirišu dobro.

Armaf Club de Nuit Women, 27,50 eura Armaf Club de Nuit Women, 27,50 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

10 parfema koji mirišu poput druge kože Parfem Le Labo Another 13 s.Oliver Selection Women +7 Glossier You

10 novih laganijih parfema stvorenih za proljeće Issey Miyake L'Eau d'Issey Solar Violet Armani My Way Nectar Narciso Rodriguez For Her Musc Nude +7 Fragorand Lilas Eau de Toilette

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju