Najudobnija i mnogima najomiljenija obuća svakako su tenisice, u njima možemo prehodati i pola grada ako treba bez imalo muke. A može li se u njima doći i na crveni tepih?

Galerija Sharon Stone u tenisicama na crvenom tepihu gala večere organizacije CORE Kristen Stewart u tenisicama na crvenom tepihu u Cannesu Jennifer Garner lani na premijeri filma +5 Chloe Zhao oskarovski je kipić za najbolju redateljicu 2021. primila u tenisicama

Ako pitate osam poznatih žena čije smo fotografije izdvojile u galeriji – itekako može.

Kad vidim sve te divne žene koje su krajem 90-ih i početkom novog tisućljeća odlazile u Milano po poštene cipele, a sada su počele nositi one grozne sportske cipele… Za mene je to grozno. Možda se previše držim svojih starih ideja o pristojnom odijevanju, ali ne volim vidjeti elegantne ljude u tenisicama, izjava je slavnog Manola Blahnika oko koje bi se mogla lomiti koplja.

Naime, malo je trendova probilo kulturne i modne granice tako brzo kao tenisice. Nekad rezervirane za profesionalne terene ili školske dvorane, hip hop zvijezde i uličnu modu, zadnjih su godina jedan od ozbiljnih elemenata dobrog stila.

Serena Williams na Met Gali 2019. Serena Williams na Met Gali 2019. (Foto: Guliver Images)

Osim elegantnih izdanja koja možemo vidjeti i na ulicama naših gradova, a koja dokazuju da tenisice dobro idu i uz formalnije odjevne komade, mnoge slavne dame pravila nekadašnjeg modnog bontona ruše i na crvenim tepisima. Neudobne visoke potpetice zamjenjuju parom udobnih tenisica i nije ih briga tko će što komentirati – važno im je da se osjećaju ugodno i samouvjereno.

Kristen Stewart u tenisicama na crvenom tepihu u Cannesu Kristen Stewart u tenisicama na crvenom tepihu u Cannesu (Foto: Guliver Images)

Glumica Kristen Stewart je, primjerice, na crveni tepih u tenisicama došla već desetak puta, a ni starije kolegice (od kojih to možda ne bismo očekivali) poput Sharon Stone i Cate Blanchett nisu mogle odoljeti zovu udobnosti sportskog para obuće.

Sharon Stone u tenisicama na crvenom tepihu gala večere organizacije CORE Sharon Stone u tenisicama na crvenom tepihu gala večere organizacije CORE (Foto: Guliver Images)

U galeriji pogledajte tko se to još odlučio za tenisice u svečanom izdanju, a u anketi nam recite svoje mišljenje o ovom modnom pitanju.

Što mislite o nošenju tenisica u formalnim prigodama?

glasova:

Cate Blanchett u tenisicama na crvenom tepihu nagrada Goya 2022. Cate Blanchett u tenisicama na crvenom tepihu nagrada Goya 2022. (Foto: Profimedia)

Crnka iz centra Zagreba: Izdanje u pripijenoj haljini kojem bi visoke potpetice samo smetale Ulična moda u Zagrebu - 7 Ulična moda u Zagrebu - 9 Ulična moda u Zagrebu - 6 +10 Zagrebačka street stylerica nosi tenisice Karl Lagerfeld

Ljepotica iz Zagreba spojila je omiljenu proljetnu haljinu s neočekivanim tenisicama Hailey Bieber Emily Ratajkowski Irina Shayk +7 Lala Kent

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju