Proljeće je tu, ljeto je sve bliže, a za mnoge to znači i puno više znojenja, a posljedično i neugodnog mirisa.

Galerija Apivita Bee Fresh, 12,90 eura SVR Spirial deo roll-on, 16,90 eura Sagitta Probiotic dezodorans, 19 eura +4 Lactovit Activity Probiotic-L dezodorans u spreju, 9,95 eura

Na naše tjelesne mirise utječu razni faktori, od hrane koju jedemo do genetike. Za neugodan miris znoja zaslužne su i bakterije.

I zato, između ostalog, koristimo dezodoranse, kako bi spriječili stvaranje neugodnog mirisa znoja. Na tržištu postoje razne opcije, a ovaj put fokus stavljamo na one koje u sebi sadrže probiotike.

Probiotici su pojam koji se obično spominje kada govorimo o zdravlju probave. Dezodoranski s probioticima su točno ono što im ime kaže, dezodoransi u koje su dodani korisni probiotici kako bi uravnotežili mikrobiom kože te poboljšali njezinu barijeru. Pomiješani s drugim korisnim sastojcima, probiotici u dezodoransima su učinkovit pomoćnik u sprječavanju neugodnih tjelesnih mirisa.

S obzirom na to da su brojne dame u stalnoj potrazi za idealnim dezodoransom, možda su upravo opcije s probioticima rješenje za vaše probleme, a njih nekoliko izdvojili smo u nastavku teksta.

Na pitanje hoće li vam odgovarati nemoguće je dati točan odgovor. U svakom slučaju, ako proizvodi koje koristite ne djeluju, ovo je jedna od (nešto skupljih) opcija.
 

Apivita Bee Fresh

Ovaj dezodorans neutralizira neugodne mirise, poštuje mikrobiom kože, smanjuje stvaranje neugodnog mirisa, ostavlja osvježavajući osjeća, nježan je prema koži i ima umirujuće i hidratatno djelovanje.

Apivita Bee Fresh, 12,90 eura Apivita Bee Fresh, 12,90 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

SVR Spirial deo roll-on

SVR Spirial deo roll-on je dezodorans prilagođen osjetljivoj koži koji regulira znojenje tijekom 48 sati, apsorbira znoj i suzbija loše mirise. Probiotici su tu da smanje bakterije odgovorne za neugodne mirise, dok dobre bakterije čuvaju.

SVR Spirial deo roll-on, 16,90 eura SVR Spirial deo roll-on, 16,90 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Sagitta Probiotic Deodorant

Ovaj dezodorans u kremi sadrži probiotske sojeve bakterija koje pomažu nježnoj koži ispod pauzuha ponovno uspostavi biološku ravnotežu i neutralizira neugodne mirise. Rezultat korištenja dezodoransa je suh pazuh bez neugodnih mirisa, i sve to bez aluminija, alkohola, konzervansa i parfema.

Sagitta Probiotic dezodorans, 19 eura Sagitta Probiotic dezodorans, 19 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Lactovit Activity Probiotic-L dezodorans u spreju

Ovaj dezodorans jako je učinkovit u borbi protiv znojenja i neugodnih mirisa. Njeguje kožu pazuha bez iritacija i pomaže joj da ostane suha i meka tijekom dana.

Lactovit Activity Probiotic-L dezodorans u spreju, 9,95 eura Lactovit Activity Probiotic-L dezodorans u spreju, 9,95 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Megababe The Smoothie Fruit Enzyme dezodorans

Napravljen kako bi uravnotežio pH vrijednosti kože i spriječio rast mikroba, ovaj dezodorans obogaćen je fermentom laktobacila, zdravim probiotikom koji signalizira koži da proizvodi i regulira dobre mikrobe za dodatnu zaštitu od mirisa.

Megababe The Smoothie Fruit Enzyme dezodorans, 13,56 eura Megababe The Smoothie Fruit Enzyme dezodorans, 13,56 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Salt&Stone natural deodorant gel

Prirodni dezodorans namijenjen za sve tipove kože štiti od neugodnih mirisa do 48 sati. Neugodne mirise neutraliziraju probiotici, hijaluronska kiselina vlaži i hrani kožu, a dezodorans ne ostavlja mrlje.

Salt&Stone natural deodorant gel, 22 eura Salt&Stone natural deodorant gel, 22 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Green People Aloe Vera & Prebiotics

Ovaj umirujući, prirodni dezodorans kožu ostavlja mekom i svježom. Pogodan je i za one s najosjetljivijom kožom, kojima neće uzrokovati iritacije, a dodatni plus je ugodan miris kamilice i sandalovine.

Green People Aloe Vera & Prebiotics, 16,90 eura Green People Aloe Vera & Prebiotics, 16,90 eura (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Pouzdani dezodoransi koji ne sadrže aluminijske soli Žena MBR Cream Deodorant, 47 eura L'Occitane dezodorans u balzamu Citronovac, 17,70 eura +2 Borotalco Pure Original Freshness, 3,80 eura Sedam mazalica za tijelo koje mirišu mazno poput parfema Krema za tijelo Afrodita Sun Care jogurt poslije sunčanja, 12,10 eura L'Occitane bademovo koncentrirano mlijeko, 51 euro +4 La PIEL ulje za sunčanje limun/ananas, 14,90 eura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju