Uzbuđenje je na samom vrhuncu jer već u utorak 7. svibnja na veliku eurovizijsku pozornicu izlazi naš predstavnik Baby Lasagna.

Galerija Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu Baby Lasagna na Dori u kostimu mlade dizajnerice Valentine Pliško Baby Lasagna +3 Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu

Nastup na Eurosongu je puno više od same pjesme, stoga je mlada ekipa iz Istre dala sve od sebe kako bi baš svaki aspekt njegova nastupa bio tip-top. Jedan od najvažnijih detalja zasigurno je kostim za koji je zaslužna Valentina Pliško, Istrijanka s milanskom adresom koja u Italiji studira dizajn.

U intervjuu na našem portalu Valentina je otkrila da će kostimi za Eurosong biti nešto drugačiji nego oni na Dori. Nakon prvih kostima svi imaju velika očekivanja i mi, naravno, želimo da kostimi budu još bolji nego na Dori, rekla nam je tada Valentina.

Nit vodilja za nove kostime bila je kombinacija folklornih elemenata s metalom. Na Dori smo mogli vidjeti kožnati prsluk i voluminozne rukave, a na Eurosongu će naglasak biti upravo na etno elementu. Za Dnevnik Nove TV Valentina je rekla kako su hlače preuzete direktno iz narodne nošnje, samo što je ih napravila u bijeloj boji – po Markovoj želji.

Baby Lasagna na Dori u kostimu mlade dizajnerice Valentine Pliško Baby Lasagna na Dori u kostimu mlade dizajnerice Valentine Pliško (Foto: Livio Andrijic/Cropix)

Jedan od upečatljivih detalja su čipkani tabletići, takozvani istarski čentrini, koji su postali svojevrsni zaštitni znak nastupa Baby Lasagne, stoga smo upitali Valentinu o kojoj se čipki radi i zašto je baš ovaj detalj uklopila u kostim.

Radi se o heklanoj čipki. Cijela ideja korištenja čipke na kostimima inspirirana je istarskim čentrinima, ali i činjenicom da je Hrvatska kultura bogata čipkarstvom. Markova majica iskrojena je od ručno isheklanog prekrivača, a maske članova benda također su ručno isheklane po uzoru na čentrine, otkrila nam je mlada dizajnerica.

Ti mali ukrasni podmetači vraćaju nas u neka davna vremena, a u prošlosti su bili najpoznatiji ukras u domovima diljem Hrvatske. Stavljali smo ih na velike televizore, komode, ormariće i stolove, a u imućnijim obiteljima su čak bili dio miraza.

Heklati se u to vrijeme učilo u posebnim školama i samostanima, a baš kad smo mislili da su ove vrijedne rukotvorine otišle u zaborav, oživjeli su ih mladi Istrani i pokazali da nove generacije itekako čuvaju našu kulturnu baštinu.

Provjerite i koja se frizura Baby Lasagne najviše dopala našim čitateljima. 

Baby Lasagna Slatko za poludjeti! Pogledajte kako je najmlađi fan otplesao "Rim Tim Tagi Dim"

Dizajnerica Baby Lasagne: "Kostimi za Eurosong su pri kraju, želimo da budu još bolji nego na Dori" Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu Baby Lasagna i prateći plesači u kostimima mlade dizajnerice Valentine Pliško Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu +8 Valentina Pliško dizajnira kostime za Baby Lasagnu Plesačica Baby Lasagne Luana Kličić osmislila je najbolji plesni pokret Eurosonga Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 6 Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 1 Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 2 +5 Luana Kličić je plesačica koja nastupa s Baby Lasagnom - 4

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju